Kikkis Mikkola

LISÄÄ HOITAJIA VANHUSTEN KOTIHOITOON

  • LISÄÄ HOITAJIA VANHUSTEN KOTIHOITOON

Lähihoitajien ammattiliitto Super haastatteli 3000 kotihoidossa työskentelijää ja sai tutkimustulokseksi, että lähihoitajat kantavat hirvittävää eettistä kuormaa siitä syystä, että resurssit eivät riitä lain edellyttämän hoidon tarjoamiseen. 96% haastateltavista hoitajista koki huolta nimenomaan hoidon laadusta, eli siitä, että hyvä hoito ei toteudu. Kotihoidossa hoitajien siirtymäaikoja ei oteta huomioon, kiireen takia taukoja ei ehditä pitää.

Tämä kertoo karua kieltä siitä, että hoitajilla on paha olla ja että vanhuksemme, yhteiskuntamme rakentajat, ovat heikossa asemassa, päättäjien armoilla. Meidän sivistynyt Suomemme koettaa vain tehdä säästöjä sokeasti. Rahan arvo tuntuu puhuvan, suorastaan huutavan niin, että arvot jäävät kauniiksi sanahelinäksi, ministereiden kynnysmatoksi. Meillä Suomessa suojellaan luontoa ja puhutaan ilmastovaaleista (ja hyvä niin). Mutta suojellaanko meillä hoitajien työkykyä ja arvokasta vanhuutta? Taidettaisiin tarvita vanhusvaaleja.

Vanhuspuolen työntekijöistä on huolehdittava nykyistä paremmin, heidän määräänsä on tässä maassa lisättävä. Vain tämä takaa arvokkaan vanhuuden ja hyvinvoivan vanhustyöntekijän, joka jaksaa puurtaa eläkkeelle saakka. Tarvitsemme kipeästi lisää työntekijöitä vanhuspuolelle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat