Kikkis Mikkola

HARHAKÄSITYKSIÄ KRISTILLISDEMOKRATIASTA

  • HARHAKÄSITYKSIÄ KRISTILLISDEMOKRATIASTA

Eräs kirjoittaja antoi ymmärtää, että puolueemme omii Jumalan ja että on väärin, että kristillisdemokraatit ovat omineet sanan kristillinen ja perussuomalaiset sanan suomalainen. Oikaisen nyt sitten harhakäsityksiä.

Kristillisdemokratia on poliittinen suuntaus (Euroopassa hyvin merkittävä suuntaus). Se ei ole Jumalan omimista, uskonnon harjoittamista eikä uskontopolitiikkaa, vaan kristillisistä arvoista käsin yhteiskunnallisten asioiden hoitoa. Nämä arvot, kuten ihmisarvo, perustuvat kristilliseen ihmiskäsitykseen ja ne määritellään KD:n periaateohjelmassa (aivan kuin eurooppalaisen EPP-kattopuolueen periaateohjelmassa) Pohjalla on yhteinen hyvä ja sen etsiminen kristillisen etiikan keinoin.  

Olen kristillisdemokraatti, sydämeltäni heikomman puolella ymmärtäen senkin, että yhteiskunnan yhteinen hyvä ei synny ilman työntekoa ja yrittämistä ja tästä sitten syntyy jakamisen kautta hyvinvointia kaikille. Kristillisiin arvoihin kuuluu myös ympäristöasioista huolehtiminen kuten moni muukin asia. Sanovat, että että kristillisdemokratiassa ollaan joissakin asioissa vasemmalla, joissakin oikealla oleminen ja suurimmaksi osaksi siinä keskellä.

Kukaan ei omista sanoja kristillinen tai suomalainen, oikea tai vasen, sininen tai demokratia. Tästä syystä näitä sanoja saavat vapaasti puolueet käyttää. Se ei vähennä kenenkään tai minkään puolueen kristillisyyttä, suomalaisuutta tai demokratiaa. Onkin hyvä, että meillä on monia puolueita, joista sitten jokainen voi etsiä omanlaisensa ja osoittaa sille tukensa, tämä on demokraattista.

Moni puolue etsii yhteistä hyvää samoin kuin kristillisdemokraatitkin. KD:n puolueohjelmiin ja vaihtoehtobudjetteihin kannattaa tutustua, niin monet harhakäsitykset voivat muuttua. Koska kristillisyys on pohja elämälleni, on kristillisdemokratia tuntunut itselle luontevalta politiikalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat