Kikkis Mikkola

PITÄKÄÄMME KIINNI POSITIIVISESTA USKONNONVAPAUDESTA

  • PITÄKÄÄMME KIINNI POSITIIVISESTA USKONNONVAPAUDESTA

Koulujen ja päiväkotien tehtävä on paitsi tukea kotien kasvatusta, myös tutustuttaa lapset suomalaiseen kulttuuriin ja kulttuuriperimään eli juuriin. Ja koska opetusministeriö on linjannut, että jouluevankeliumi ja yksittäinen virsi/hengellinen laulu eivät tee juhlaa uskonnolliseksi, pitäisi tuohon kulttuuriperintöön vedoten tutustuttaa lapset (ja näköjään osa vanhemmistakin) sen verran sietämään kristillisyyden vaikutusta kulttuuriimme ja ymmärtämään juuriaan. Sen rinnallahan sitten on mahdollisuus tonttuilla ja pukkeilla juhlissa. Puolin ja toisin sitten ymmärtää tämä.

 

Toki joulukirkkoon sitten erikseen kysytään vanhemmilta erikseen lupa ja hyvä niin. Suomalaisten pitäisi ehkä ymmärtää syvällisemmin ja oppia sietämään sitä, että osa asioista kuuluu jo kulttuuriimme ja siksi niistä on hyvä jo kasvatuksellisesti pitää kiinni. Tämähän jo kasvattaa lapsia suvaitsemaan toisella tapaa uskovia ja ymmärtämään perinteistä suomalaista joulukulttuuria. 

 

Mikäänhän ei ole itsessään neutraalia, ei seimen lapsi, ei kinkku, ei tontut tai pukkikaan, eikä kaikille sovi sana ”joulukaan”. Pyrkimys kaikille neutraaliin sisältöön ei ole kovin realistinen. Tämän vuoksi uskaltakaamme pitää kiinni positiivisesta uskonnonvapaudesta, suomalaisesta kulttuurista ja joulutraditioista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat