Kikkis Mikkola

ELÄMME SUOMALAISEN MUSIIKKIKULTTUURIN TUHOAMISEN AIKAA

  • ELÄMME SUOMALAISEN MUSIIKKIKULTTUURIN TUHOAMISEN AIKAA

Tällä viikolla Yle uutisoi, että uskonnottomat vanhemmat rajoittavat koulujen ja päiväkotien joulujuhlien sisältöä ympäri maata, että itäsuomalainen koulu muutti viime hetkellä joulujuhlan sisältöä nimettömältä vanhemmalta tulleen palautteen perusteella. Opetushallituksen Pekka Iivonen oli kommentoinut, että vanhemmista osa on saanut uskontoallergian ja tätä termiä sitten hänen esimiehensä joutui pahoittelemaan. Ihmettelen, miksi oma ”allergia” halutaan lapsille siirtää.

Meillä on rikas joululaulukulttuuri, joka ei tule siirtymään, kiitos päiväkoti- ja koulujärjestelmäämme piinaavista paineista.  Kiitos tästä kuuluu tahoille, jotka haluavat seimen lapsen unohtuvan kouluissa ja päiväkodeissa hankeen, sekä heille, jotka eivät uskalla nostaa häntä hangesta. Heidän vuokseen tuo nimeltä mainitsematon ei saa olla paras joululahjamme. Joulua ei voi enää elää joka päivä vaan, eivätkä hiljaa joulunkellotkaan kajahda ja Juhani ja Liisikin jäänevät nukkumaan. Maa ei ole enää kaunis, eikä jouluyö juhlayökään tule jne…moni laulu jää laulamatta ja juurtumatta sukupolvien sydämiin.

Milloin kulttuuristamme kristillisine traditioineen tuli vihollisemme? Kulttuurimme tuntemusta, lauluperinnettä ja suvaitsevaisuuttako tämä lapsille opettaa? Huolimatta tästä, Tulkoon Joulu Jokaiseen Sydämeen! Hyvää Joulua!

(Julkaistu Sanomalehti Karjalaisessa 21.12.2018)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat