Kikkis Mikkola

MAAHANMUUTON ONGELMISTA JA RATKAISUISTA ON PYSTYTTÄVÄ KESKUSTELEMAAN MAASSAMME

  • MAAHANMUUTON ONGELMISTA JA RATKAISUISTA ON PYSTYTTÄVÄ KESKUSTELEMAAN MAASSAMME

MAAHANMUUTOSTA PITÄÄ VOIDA KESKUSTELLA KRIITTISESTI ILMAN RASISIN LEIMAA

Maahanmuuttokeskustelua on vaiennettu kuittaamalla se rasismisyytöksin. Meidän on keskusteltava rakentavasti aiheesta, kun tiedämme, että 30 % raiskauksista on ulkomaalaisten tekemiä ja rikostilastoissa loistavat ulkomaalaiset vuorenhuippuna Oulun tyttöjen raiskaukset. Rasismia ei kukaan kaipaa. Toivoisin ulkomaalaisten saavan elää rauhassa ilman pelkoa suomalaisten taholta. 

Puhumattomuuden kulttuuri yhdistettynä sinisilmäiseen auttamiseen vailla kriittisyyttä, ei auta meitä ongelmissamme. Aiheesta pitäisi pystyä puhumaan ilman rasistin leimaa. Mikäli täällä tekee vakavia rikoksia, ei tarvitse turvapaikkaa. Olenpa kuullut tämän myös parin turvapaikan saaneen itsensäkin suusta.

Maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettava, turvapaikanhakuprosessia lyhennettävä ja integraatiota tehostettava. Integroinnin näkökulmasta hyötyisimme varmasti nuorten miesten sijaan perheiden suosimisesta. Yleensä nuorempi ikäpolvi integroituu paremmin. 

Olisi tärkeää olisi tehostaa maahanmuuttajien suomalaisen kulttuurin ja arvojen omaksumista. On hyvä kysymys, miten se tapahtuu. Ainakin pitäisin kiinni siitä, että suomalaisina meidän täytyy pitää kiinni lujasti niistä hyvistä asioista, jotka olemme suomalaisessa yhteiskunnassa saavuttaneet, kuten esimerkiksi naisen asemasta maassamme. 

Integraatiossa tulisi mennä kohti suomen kielen opiskelua aikuisväestöllekin jatkuvana opiskeluna sekä jonkinlaisia velvoitteitakin etuja vastaan. Eipä lienisi ollenkaan pahasta liittää siihen velvoitteena esimerkiksi työkokeilun kaltaiset pitempikestoiset jaksot suomalaisissa työyhteisöissä. Maahanmuuttajaäitien kohdalla, joilla on lapsia kotona ja koulussa, voisimme hyötyä Vantaan kaltaisten kokeilujen lanseeraamisesta, jossa äidit ovat opettelemassa kieltä yhdessä lastensa kanssa esimerkiksi koulussa. Integroinnissa hyvää työtä tehneet mm. seurakunnat yhteisöllisyyden ja arvojenkin näkökulmasta. Tarvitsemme maahanmuuttoon ennen kaikkea rakkautta ja rajoja.

Kikkis Mikkola
Päiväkodin johtaja ja muusikko
Eduskuntavaaliehdokas (KD)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat