Kikkis Mikkola

HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ KAIKILLE!

  • HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ KAIKILLE!

HYVÄÄ KÄYTÖSTÄ KAIKILLE!

Holokaustin muistopäivän jälkimainingeissa tuli mieleen, että eipä ole muukalaisviha kaukana meistäkään. Holokaustissahan tapettiin juutalaisia, mutta myös slaaveja, romaneja, natsien aatteellisia vastustajia, mustia, homoseksuaaleja, kehitysvammaisia, psyykkisesti sairaita, vapaamuurareita, jehovantodistajia…

”Ei koske meitä”, kuulen korvissani monen lukijan kommentin ja muistan viime päivien tapahtumia.
Viime lauantaina Kuopion torilla eräs mies aloitti keskustelun ja melkeinpä lähtösanoikseen sanoi toivovansa ja odottavansa sitä, että joku menisi tappamaan muutaman kansanedustajan ja pistävän kuulan kalloon maahanmuuttajille. Reilu viikko sitten Joensuun kadulla nainen huuteli kovaan ääneen kadulla kulkevalle maahanmuuttajapojalle ”Te raiskaatte naiset, menkää pois!” Itsenäisyyspäivän juhlien aikaan natsiliput liehuivat ja Helsingin juutalainen seurakunta joutuu pelkäämään tänäkin päivänä turvallisuutensa puolesta.

Meidän kaduntallaajan mielestä on varmasti paljon asioita, joita emme pidä välttämättä hyvinä asioina. Hyvä onkin epäkohdista ja rakentavista ratkaisuista keskustella. Olkoon silti käytöksemme toisia ihmisiä kohtaan kaduilla kunnioittavaa, olipa mielipiteemme mikä vain. Jokainen ihminen on arvokas itsessään. Viha ei saa aikaan mitään hyvää maailmassa, siinä käy yleensä päinvastoin. 

 

Kikkis Mikkola


Päiväkodin johtaja, muusikko, kaupunginvaltuutettu

Eduskuntavaaliehdokas (KD)

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat