Kikkis Mikkola

Joensuun virkamiehet kielsivät kirkkomuskarihetket perhepäivähoitajien lapsilta

Kaikessa hiljaisuudessa Joensuun varhaiskasvatuksen johto on kieltänyt vuodenvaihteessa perhepäivähoitoa osallistumasta kirkkomuskareihin vanhempien luvalla. Suurin osa perheistä on ollut tyytyväinen lasten päästessä yhteisöllisesti soittamaan, laulamaan, tanssimaan ja osallistumaan aktiivisesti. Ongelmaksi ei ole koettu sitä, että siellä on laulettu sekä hengellisiä lauluja, että muitakin sisältöjä. Lyhyeen kirkkomuskarihetkeen ei ole kuulunut raamatunkertomusta tai rukousta.

Opetusministeriön ohjeistus 12.1.2018 pyrkii positiiviseen uskonnonvapauteen: ”Varhaiskasvatuksen järjestäjät voivat päättää, järjestetäänkö varhaiskasvatuksen yhteydessä uskonnollisia tilaisuuksia, kuten jumalanpalveluksia tai uskonnollisia päivänavauksia, ja uskonnollisia toimituksia, kuten ruokarukouksia.”

 
OM:n ohjeistus ei kiellä kirkkomuskariin osallistumista, sen on kieltänyt Joensuun varhaiskasvatuksen johto jatkaen omavaltaista linjaansa. Kaksi vuotta varhaiskasvatuksen johto kielsi joulukirkkoihin osallistumisen päiväkotiaikaan sekä seurakuntien vierailut juhlapyhien alla. Vaikka virkamies perui ohjeistuksensa, johdon asenne jätti varovaisuuden päiväkodeille. Harva päiväkoti uskaltaa kutsua seurakunnan vierailulle. 

Johdon elämänkatsomus ei saisi ohjata kaupungin varhaiskasvatuksen linjaa vaan sitä tulisi ohjata kieltojen sijaan positiiviseen uskonnonvapaus ja vanhempien kunnioittamiseen. Pois turhat rajoitukset! Antakaa lupa perhepäivähoidon lapsille laulaa muutama hengellinenkin lastenlaulu, vanhempien luvalla!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat