Kikkis Mikkola

OMAISHOITO KUNTOON

  • OMAISHOITO KUNTOON

Yhteiskunta säästää miljardeja euroja 350 000:n omaishoitajan työpanoksella. Omaishoidon tuki on vain 440e kun vastaavasti laitospaikka maksaa 3500e – 9000e kuukaudessa. Voidaankin sanoa, että omaishoitajat tekevät yhteiskunnallemme suuren palveluksen.

Omaishoitajan arki on raskasta ja tuki pientä. Yhteiskunnan tulisikin korottaa omaishoidon korvausta ja tehdä siitä verovapaata tuloa. Tämän rinnalla tulisi huolehtia, että omaishoitajat saavat myös hengähtää ja hoidettavan omaisen hoitopaikka tulisikin pyrkiä turvaamaan tutussa ”varahoitopaikassa”. Osa omaishoitajista käy työssä ja onkin tärkeää helpottaa työelämän ja omaishoidon yhdistämistä. Omaishoidon korvaus tulisi siirtää KELAN piiriin ja vähentää näin eri kunnissa toimivien omaishoitajien eriarvoisuutta, on nimittäin käynyt niinkin joissakin kunnissa, että määrärahojen loppuessa omaishoitaja on jäänyt ilman korvausta.

Meidän tulee arvostaa omaishoitajien työpanosta ja pyrkiä siihen, että yhteiskunta kannustaisi nykyistä enemmän omaishoitajaksi ryhtymistä. On kuitenkin turhaa puhua arvostuksesta, jos se ei näy konkreettisina tekoina päätöksenteossa ja omaishoitajan arjessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat