Kikkis Mikkola

Suven avaus aiheuttaa vaikeita päätöksiä perheissä

Tässäpä tämä kirjoitukseni, josta nyt kovasti media (Karjalainen ja Ilta-lehti) koittaa nyt keittää huttua mielensäpahoittaneesta kuntapoliitikosta ja yleisö, joka haluaa löytää kirjoituksesta merkityksiä, joilla voi lyödä kuin vierasta sikaa. Huom! En näe Tuuren esiintymisessä ongelmaa, tuon esille yhteydenotot, jotka sain ja lopuksi sanon, mitä itse ajattelen....lue siis ajatuksella sanon. Keskustelua aiheesta en aio käydä tällä sivulla. Pointtini on se, että Suven avaus ei ole yläkoulun tapahtuma vaan alakoulun tapahtuma:

”SUOMEN SUVEN AVAUS AIHEUTTAA PERHEISSÄ VAIKEITA PÄÄTÖKSIÄ

Useampi äänestäjä on ottanut yhteyttä menneen kahden viikon aikana allekirjoittaneeseen: Alakoulun perinteinen Suomen Suven avaus aiheuttaa närää. Miksi? Siksi, että esiintyjäksi on kutsuttu tänä vuonna Tuure Boelius, parin vuoden takainen palkittu ”vuoden homo”, tubettaja ja laulaja-artisti, joka tunnetaan mm. homoihastumisesta kertovasta biisistään ”Lätkäjätkä-Ville”.  

Myös viime vuoden kutsuvieraan, Robinin, ”Hula hula” aiheutti koko maan mediassa käytävän keskustelun. Tuolloin ainakin muutama perhe jätti Suven avauksen väliin. Eräs äiti kertoi juurisyyn: laulun sanat ja merkitykset eivät tue lapsuutta. 

Nyt samaa keskustelua käydään taas itselleni yllättävän monessa kodissa. Kuulin juuri erään opettajaperheen käyvän tätä keskustelua, että jätetäänkö omat lapset kotiin kutsuvieraan vuoksi ja uskalletaanko omalla nimellä antaa palautetta koulutoimeen. 

Minulla ei ole mitään Tuurea vastaan, mutta kaupungin päättäjänä toivon Suomen Suven avauksen olevan tapahtuma, jonka sisältö laulujen sanoineen ja merkityksineen tukee 6-12 vuotiaiden lapsuutta. Toivoisin tätä siitä syystä, että tapahtuma sopisi aidosti mahdollisimman monelle perheelle.

Lapsuus on ainutlaatuista aikaa ja lastenkulttuurin vaalimisen tulisi olla itseisarvo. Kaupallisuus ja media eivät tätä tue, siksipä se onkin kasvattajien, opettajien, vanhempien ja päättäjien asia.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat