Kikkis Mikkola

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 27 min 34 s sitten

Eduskunnassa uusi äläkkä Antti Rinteen vappusatasesta: ”Teemme päätöstä pussi päässä”

37 min 41 s ago

Pääministeri Antti Rinteen (sd) pieniin eläkkeisiin lupaama korotus eli niin sanottu vappusatanen nousi torstaina jälleen keskiköön, kun eduskunnan täysistunto käsitteli kuluvan vuoden toista lisätalousarviota.

Rinne lupasi alun perin sadan euron korotuksen pienituloisten eläkkeisiin.  Hallitusohjelmassa pienten eläkkeiden korottamiseen on kuitenkin varattu vain 183 miljoonaa euroa. Rinne kertoi tiistaina tämän tarkoittavan sitä, että pieniä, alle 1000 euron kuukausieläkkeitä korotetaan 50 euroa kuudessa.

IL: Poliisi etsintäkuulutti Jari Aarnion – partioille ohje kuljettaa Sörnäisiin

1 tunti 25 s ago

Hovioikeudesta pitkän vankeustuomion saanutta Jari Aarniota ei tavoitettu torstaina aamupäivällä ja hänet on etsintäkuulutettu, Iltalehti kertoo.

Lehden mukaan Aarnio ei ollut aamupäivällä kotonaan eikä vastannut puhelimeen. Hovioikeus määräsi hänet torstaina vangittavaksi välittömästi, ja tämä etsintäkuulutus välitettiin tavan mukaan kaikille Helsingin poliisipartioille. Johtokeskus ohjeisti partioita kuljettamaan Aarnion tavattaessa suoraan Helsingin vankilaan, IL kertoo.

Ministerien lomat: Pekka Haavisto pääministeri Rinteen sijaiseksi

1 tunti 31 min ago

Valtioneuvosto on tiedottanut ministerien lomista. Pääministeri Antti Rinteen (sd) sijaisena toimii hänen lomansa aikana ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr).

Valtioneuvosto vahvisti torstaina valtioneuvoston jäsenten vuosilomaan rinnastettavat vapaat kesällä 2019.

Hovioikeus: Jari Aarnion väite 447 000 euron palkkiosta oli perätön

2 tuntia 26 min ago

Helsingin hovioikeus käy tänään julkistetussa tuomiossaan läpi pitkän vankeusrangaistuksen saaneen Jari Aarnion käteisvarallisuutta ja rahoihin liittyvää todistelua.

Hovioikeus: Jari Aarniolle pitkä vankeustuomio – Uudet todisteet vahvistavat: Aarnio on ”Pasilan mies”

3 tuntia 53 min ago

Helsingin hovioikeus on pääosin pitänyt voimassa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumetuomion niin sanotussa tynnyrijutussa. Käräjäoikeus on aiemmin tuominnut Aarnion kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen, ja rangaistus pysyy alentamattomana, vaikka syyte on eräiltä osin hylätty hovioikeudessa.

Katso havainnollistava kuva: Näin suomalaisten lihansyönti on muuttunut

4 tuntia 15 min ago

Punaisen lihan kulutus vähentyy Suomessa, mutta hitaasti. Siipikarjan lihaa sen sijaan syödään reippaasti enemmän kuin vertailuvuonna 2010, ilmenee Luonnonvarakeskuksen tuoreesta tilastojulkistuksesta.

Suomalaiset kuluttivat viime vuonna keskimäärin 155 kiloa nestemäisiä maitotuotteita, 81 kiloa lihaa, 12 kiloa kananmunia, 79 kiloa viljaa, 65 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia. Tiedot ilmenevät Luonnonvarakeskuksen (Luke) ravintotaseen ennakkotiedoista.

Matti Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä

5 tuntia 18 min ago

Eduskunnan puhemies Matti Vanhaselta (kesk) leikattiin munuaissyöpä. Vanhanen kertoi sosiaalisessa mediassa lisätietoa operaatiosta, jonka vuoksi hän jäi sairauslomalle.

”Sain viikolla tulokset munuaiskasvaimesta tehdystä patologisesta tutkimuksesta. Kyseessä oli munuaissyöpä, joka siis jo hoidettiin poistamalla toinen munuaisista. Jatkohoitoja ei tarvita. Tilannetta seurataan kuvauksilla 10 vuotta”, Vanhanen kirjoittaa.

Punaisen lihan myynti laskee – Kesko sanoo sen ääneen: ”Tämä ei ole ohimenevä juttu”

5 tuntia 31 min ago

Suomalaisten ruokavalio on keventynyt, ja se näkyy punaisen lihan myynnin laskuna, Talouselämä kertoo. Siipikarjan ja lihaa korvaavien tuotteiden myynti kasvaa.

Porsaan pihvien ja fileiden myynti on ollut K-ruokakaupoissa miinuksella viimeisen puolen vuoden ajan, kertoo Keskon osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen.

”Tästä tullaan tekemään kyselyitä ihan ministeritasolla asti – Finnairin henkilöstö suuttui ulkoistuspäätöksestä

26.6.2019 19:51

Finnair siirtää Delhin-reitin alihankinnan piiriin loppuvuodesta. Aiemmin yhtiö on siirtänyt Singaporen- ja Hongkongin-reittien matkustamopalvelun alihankintaan.

Delhin-reitin ulkoistamisella ei ole välitöntä vaikutusta Helsingissä työskentelevän matkustamohenkilökunnan määrään. Aiemmin Finnair on siirtänyt Singaporen- ja Hongkongin-reittien matkustamopalvelun alihankintaan. 

Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen (SLSY) puheenjohtajan Jari Toivosen mielestä Finnairin toiminta herättää kysymyksiä.

Suomi luopui varallisuusverosta, USA:ssa rikkaat vaativat sellaista – Pääekonomisti: Suomessa olisi kolme perustetta

26.6.2019 19:14

Yhdysvalloissa joukko maan ultrarikkaita julkaisi maanantaina avoimen kirjeen, jossa he peräänkuuluttavat varallisuusveroa maan rikkaimmalle 0,1 prosentille.

Erilaisia varallisuusveroja on ollut useissa maissa, mukaan lukien Suomessa, missä varallisuusvero lakkautettiin vuoden 2006 alussa. Voisiko varallisuusvero tehdä paluun Suomeen? Olisiko siitä mitään hyötyä?

Kauppasodassa ratkaiseva käänne ensi viikonloppuna? ”Asetelma on elänyt pelottavaa hiljaiseloa viime viikot”

26.6.2019 18:43

Perjantaina Japanin Osakassa alkavasta G20-kokouksesta odotetaan Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodan vedenjakajaa. Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu ennustaa, että markkinoilla liikkeet voivat olla suuriakin riippuen siitä, löytävätkö presidentit Donald Trump ja Xi Jinping kadottamansa yhteisen sävelen vai ajaudutaanko yhä syvemmälle kauppasodan suohon.

Mika Kari tiedusteluvaliokunnan johtoon

26.6.2019 18:04

Eduskunnan uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin sdp:n kansanedustaja Mika Kari ja varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo.

Tiedusteluvalvontavaliokunnan tehtävänä on toimia siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan parlamentaarisena valvojana. Valiokunta on myös suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarinen valvoja.

Tiedustelulait tulivat voimaan kesäkuun alussa. Viranomaiset saivat lakien myötä uusia valtuuksia muun muassa verkkotiedusteluun.

Riita ”Isis-naisista” repesi uudelleen – Jihadismin tutkija: ”Tässä viattomuuden moraaliset rajat hämärtyvät”

26.6.2019 17:46

Väittely terroristijärjestö Isisin toiminnassa mukana olleiden, nyt Lähi-idän konfliktialueen leireillä olevien suomalaisten tuomisesta Suomeen on saanut uusia kierroksia keskiviikkona. 

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi yksiselitteisesti, ettei Suomen pidä auttaa niin sanottuja Isis-vaimoja palaamaan. 

”En tunne mitään sympatiaa niitä kohtaan, jotka ovat vapaaehtoisesti lähteneet Suomesta palvelemaan terroristijärjestöä. Lasten kohdalla pitää harkita tapauskohtaisesti”, Orpo tviittasi. 

Tutkija varoittaa uusista kyberiskuista Iranin ja USA:n välillä: ”Saattaa lähteä kokonaan käsistä”

26.6.2019 16:45

Ajatuspaja Eurasia Groupin tutkija Kevin Allison odottaa Iranin vastaavan Yhdysvaltojen kyberiskuun, joka kohdistui Iranin ohjusjärjestelmiin. 

Heidi Hautala Euroopan parlamentin kokoonpanosta: ”Olemme aivan uudenlaisessa tilanteessa”

26.6.2019 15:46

Euroopan parlamentin Vihreät/EVA-ryhmä on valinnut Heidi Hautalan (vihr) ehdokkaakseen Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Hän käyttää tittelistä nimitystä varapuheenjohtaja.

Lopulliset valinnat parlamentin puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajiksi tehdään parlamentin täysistunnossa heinäkuussa.

Antti Rinne ärähti perussuomalaisille: ”Jos mitään ei tehdä, satoja miljoonia ihmisiä saattaa lähteä liikkeelle sieltä”

26.6.2019 15:27

Oppositiopuolue perussuomalaiset kyseenalaisti keskiviikkona ilmastopolitiikan nostamisen Suomen EU-puheenjohtajuuskauden pääteemaksi. 

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan Suomen EU-puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

”Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä”, Rinne sanoi eduskunnalle keskiviikkona antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

Keskustan johtoon pyrkivä Katri Kulmuni raottaa linjaansa: ”Ei vasemmalle eikä oikealle”

26.6.2019 15:01

Elinkeinoministeri, keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi keskiviikkona pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi.

Kysyimme tuoreeltaan Kulmunin ilmoituksen jälkeen, millaista linjaa hän ajaisi keskustan puheenjohtajana. Kulmuni korostaa vastauksessaan aluepolitiikkaa eli politiikkaa, jolla vaikutetaan esimerkiksi maaseudun taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen.

Kauppa vastaa ministerille: ”Yksisilmäinen näkemys – Private label pärjää, jos brändituote ei tuo lisäarvoa”

26.6.2019 14:26

Hallituksen aikeet kaupan omien merkkien eli private label -tuotteiden suhteen ovat yhä mysteeri kaupan alalle, kertoo Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) toimitusjohtaja Kari Luoto. Luodon mukaan maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) julkiset puheet asiasta eivät ole selventäneet tilannetta.

Antti Rinteeltä suuntaviivat Suomen puheenjohtajakaudelle ja piikki EU:n arvostelijoille: ”Jos EU ei määrittele sääntöjä, sen tekee joku muu”

26.6.2019 14:15

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan Suomen EU-puheenjohtajakauden painopiste on EU:n globaali ilmastojohtajuus.

”Se tarkoittaa sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2050 mennessä. Tavoitteena on, että keskeiset elementit tälle suunnitelmalle olisi sovittu Eurooppa-neuvostossa vuoden 2019 loppuun mennessä”, Rinne sanoi eduskunnalle keskiviikkona antamassaan pääministerin ilmoituksessa.

Pääministeri korosti, että ilmastonmuutoksen vastaiset toimenpiteet on tehtävä sosiaalisesti oikeudenmukaisesti. 

Osutko keskipalkkaan? – Parhaiten palkattu kymmenes tienaa vähintään 5653 €/kk

26.6.2019 12:51

Yksityisellä sektorilla kokoaikatyötä tekevien palkansaajien keskipalkka oli viime vuonna 3 691 euroa, kertoo Tilastokeskus. Mediaanipalkka oli 3 278 euroa.

Kokonaisansioihin lasketaan kuukausipalkan lisäksi työaikalisät, luontoisedut ja myyntipalkkiot, mutta ei ylitöitä tai tulospalkkioita.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat